L-Tuinen: groen in vorm,
...vorm in groen
 
 

Wie - Leontine Langenberg

Leontine Langenberg begint in de zomer van 2004 haar bedrijf L-TUINEN. De naam L-TUINEN is gerelateerd aan de initialen van haar naam en het Franse ‘Elle’.
Hoewel ze al van jongs af aan geďnteresseerd is in planten en tuinen, besluit ze pas op later leeftijd de opleiding tot Vakbekwaam Hovenier te volgen.

Het bos als achtertuin, een buurvrouw met ‘groene vingers’ en de aanleg van de tuin bij haar ouderlijk huis, vormen de eerste kennismaking met ‘het groen’. Na het VWO volgt Leontine een opleiding aan de Pabo en haalt vervolgens haar doctoraal examen in de Wijsgerige en Historische pedagogiek. Lange tijd werkt zij in het basisonderwijs, waar de creatieve vakken haar voorliefde hebben.
In haar vrije tijd volgt Leontine een cursus tuinontwerpen en start met ontwerpopdrachten voor een hoveniersbedrijf.

Talrijke bezoeken aan Engelse, Ierse en Nederlandse tuinen, het werken in een eigen moestuin, leiden er uiteindelijk toe de opleiding tot hovenier te volgen. Grote voorbeelden zijn: Mien Ruys, Dick Huigens en Diarmuid Gavin. Tijdens haar opleiding werkt ze bij hoveniersbedrijf Bas Holleman te Driebergen, waar ze de beginselen van het vak leert. In juli 2004 haalt ze het diploma Vakbekwaam Hovenier. Aansluitend maakt ze, met een winnend tuinontwerp, een werkreis naar Japan.